#passionfordesign

S-blog

S-blog

Hamarosan vár a Salone del Mobile 2024!

Innovaív és fenntartható anyagok

2024. február 01. - Sezlon Gallery

Már izgatottan várjuk a tavaszt, ami nem csak a kis dzsekiket és a napsütést hozza el, hanem a Milánói Vásárt is!

Idei egyik fő témájuk az INNOVATÍV és FENNTARTHATÓ anyagok használata a design és építészeti területeken:

Hogyan alkalmazzák őket a tervezési és építészeti iparban? És mennyire fontos a technológiai összetevő? Részlet a Design Forwardból, a Maria Cristina Didero által vezetett új podcastból:

Az innováció az új szükségletek belátásából fakad, és a kreativitás és a megoldások megtalálására irányuló technológia táplálja. A Michigani Egyetem Dart Lab kutatócsoportja új anyagot fejlesztett ki az építőiparban való használatra. Ez egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi a hagyományos betonzsaluzat lebomló biopolimerek és fűrészpor keverékéből készült, teljesen újrafelhasználható anyaggal való helyettesítését. Az eredmény egy modellezhető és 3D nyomtatási technológiával használható anyag. A kutatócsoport egy közel két méter magas szerkezeti oszlopot állított elő úgy, hogy a közepébe fokozatosan öntött betont. Miután megvárta a beton száradását, a fűrészporos zsaluzatot lehántották, hogy felfedje az oszlopot. De az alkalmazások nem korlátozódnak az építőiparra, ahogy Muhammad Dayyem Khan kutató kifejti: „sok alkalmazási lehetőség létezik. Például apró, dekoratív tárgyakat képzelünk el, de lehetnek falak, ajtók és ablakok is.” salonemilano, új anyagok Infografika: Davide Mottes Most Európába költözünk, Koppenhágába, Skandinávia szívében. A Natural Material Studio egy Bonnie Hvillum által létrehozott kutatási projekt, amely a körkörös tervezésre specializálódott. Zuzanna Skurka tervezővel karöltve egy sor szövetet tervezett, amelyet bontási helyszínekről származó hulladéktéglák felhasználásával gyártottak (innen a projekt neve Brick Textiles). A szövetek zúzott tégla amalgám és a Procel, a Natural Material Studio által kifejlesztett, speciális fehérje alapú komposztálható bioműanyag természetes lágyítóval és pigmentekkel kombinálásával készültek. Ha már az újrahasználatról beszélünk, az „Estetiche Sommerse” Cara/Davide, a Cara Judd és Davide Gramatica alkotta fiatal olasz kreatív duó projektje. A hulladékkoncepció új fejlesztéseként terrazzo és palladiana padlókat készítettek eldobott nyomtatott áramköri lapokból, amelyekről eltávolították a veszélyes ragasztott alkatrészeket. Az öntőformákból pedig – az öntödékben használt és a folyamat végén eldobott edényekből – Cara/Davide dohányzóasztalt, széket, állványt és kandeláberek sorozatát alkotta meg. Ami egykor hulladék volt, a körforgásos gazdaság elveivel összhangban erőforrássá vagy ösztönzővé válhat a napi kihívások kezelésében.

A bejegyzés trackback címe:

https://sezlon.blog.hu/api/trackback/id/tr3218316661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása